Vše, co za něco stojí, není jedoduché

pátek 31. října 2014

Jáhlový nákyp-recept

Co je potřeba? Jáhly (nebo jak se to skloňuje -_-), mléko, něco na vymazání nádoby, strouhanka, máslo, cukr a vejce, popř. ovoce
Nemám uvedený počet, ale fakt záleží na tom, kolik toho děláte. Myslím si, že množství jednotlivých surovin lze dohledat dobře, ale co jsem viděla recepty, byly jiný.

Pozn. Jáhle se vaří s mlékem v poměru 1:3 (např. 100g jáhlů na 300ml mléka)

Nejprve se jáhly spaří horkou vodou (min.3x), pak se jáhle dají vařit s mlékem (asi 5-10min), podle toho, jak jsou jáhle měkké. Kdyžtak odstavit a zakrýt pokličkou. Do hrnce přidáme utřené máslo (s cukrem a žloutky). To se promíchá.
Potom si vezmete jinou nádobu (my používáme pekáč, aby se to dalo zakrýt), nádoba se vymaže a vysype strouhankou. Nakonec už hmotu z hrnce dáme na pekáč a navrch přijde sníh z bílků. Pokud tam chcete ovoce, dejte část hmoty do pekáče, poté přidejte ovoce a to zakryjte zbytkem hmoty. Pořád platí, že sníh dáte nahoru. A pak to zakryjete.
Dáte péct do trouby na 180-200°C. Záleží na vás. A až bude sníh nahoře takový do žluta, tak je hotovo.

2.Pozn. To spaření je fakt důležitá. A jáhly doopravdy dost smrdí, aspoň mně to tak přijde :D A asi to není úplně nejzdravější jídlo...:-D Snad jsem alespoň někomu pomohla.

Pokud chcete udělat jenom jáhlovou kaši, tak prostě vynecháte tu část s troubou a skončíte přidáním toho utřeného másla.

4 komentáře:

  1. moc ráda spřátelím ;) díky za přání,snad i takové budou;)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda bych si tohle udělala, ale můj nemocný žaludek by z toho trpěl. :(

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. :( Tak hlavně aby ti bylo líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, když beru léky a nejím to co mi nedělá dobře, tak je vše v pořádku.

      Vymazat